Terror og amerikansk presse

Som utflyttet nordmann er jeg ikke direkte berørt av terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Det eneste jeg vil si om selve saken er at jeg håper det politiske Norge følger Jens Stoltenbergs ord om et mer åpent og demokratisk samfunn som svar på attentatet.

I etterkant er det jo ganske interessant å se hvordan nyheten ble presentert i pressen. Og, som så ofte, er det amerikanerne som har de fleste bidragene. Komisk summert på Comedy Central ved Jon Stewart og Stephen Colbert. Først ute var Colbert på mandag:

Og på onsdag kom Stewarts versjon:

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
In the Name of the Fodder
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook

Man kan jo håpe at hver enkelt tenker litt over sine egne holdninger og fordommer, slik at vi alle kan glede oss over et åpent og inkluderende samfunn.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *