Ny jobb

Jeg har fått meg ny jobb. Eller skal vi si jeg har fått meg jobb. Etter at doktorgraden var forsvart for to uker siden, begynte jeg som seniorrådgiver i Finanstilsynet i dag mandag 29. august. Noe jeg har lenge har gledet meg til. Jeg skal jobbe i avdeling for finans- og forsikringstilsyn i seksjon for soliditetsregulering og risikomodeller. Mer spesifikt med tilsyn av bankenes interne risikomodeller (IRB-modeller).

Som akademiker og doktorgradsstudent var jeg veldig fri til å blogge om det jeg måtte finne interessant. Det har vært endel rent fag, endel aktuelle saker som berører finansfaget, samt andre interesser som jeg har. Stikkordsskyen til høyre er den beste oppsummeringen over hva jeg har diskutert her.

I år har det, i følge telleapparatet på hjemmesiden, vært omlag 100 personer innom per dag. Noe som er en dobling fra i fjor.

Som ansatt i Finanstilsynet blir det litt mer begrenset hva jeg kan mene noe om offentlig. Bloggen vil nok dermed endre litt karakter. Men jeg håper å kunne fortsette nesten som før.

Jeg liker fortsatt å diskutere fag og politikk og mener slike diskusjoner passer utmerket i bloggform. Stoltenberg har jo lovet mer demokrati etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya, og jeg mener at fageksperter som blogger om fag bidrar til det. Jeg vil oppfordre alle som har glede av å lese bloggen min, om å starte en egen blogg. Det kan være en blogg som omhandler spesielle fag eller emner, en mer generell blogg om aktuelle saker, eller en blanding som jeg har prøvd meg på. Det er lett å sette opp en egen blogg og er helt gratis. For eksempel hos wordpress eller posterous som jeg bruker, eller hos blogger eller tumblr.

5 Comments
  1. Gratulerer med ny jobb! 

    Jeg tenker du klarer å finne balansen når det gjelder hva du kan og ikke kan skrive om.  Men det er i hvert fall behov for den type innsiktsfull blogging om finans som du har skrevet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *