Lokkepriser på boliger

Jeg har registrert at i det siste har det vaert en del diskusjon om lokkepriser på boliger. Altså at prisantydningene settes lavere enn forventet markedspris, og også lavere enn det selgeren er villig til å selge for. Det fører jo til at kjøpere kaster bort tiden sin på boliger som de ikke egentlig har råd til (evt synes er for dyre). Jeg vil jo tro at kjøpere etterhvert skjønner dette og skyr unna de evt skyldige meglerne, og at dette dermed straffer seg selv.

I følge Dagens Næringsliv (via hegnar.no) selges hele 46% av boligene over prisantydningen. Men vent nå litt. Dersom vi antar at veldig få boligere selges akkurat på prisantydningen vil det jo si at omtrent like mange selges UNDER prisantydningen. Så kanskje dette ikke er så stort problem likevel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *