SSB, boligpriser og rentekutt

Ja, ser man det. Ser ut som om SSB har våknet. I alle fall litt. Som jeg skrev om for en stund siden var siste spådom fra den kanten at boligprisene skulle opp 7,1% i år. Nå, holder det visst med 2,9%. Skal vi tippe at ved publisering av neste ‘Konjukturtendenser’ som vel kommer i mai er vi nede på 0%? Jeg får vel fastholde på mitt tips på -5% når regnskap skal gjøres opp i januar neste år.
SSB Økonomiske analyser
I samme rapport spår de veldig høy lønnsvekst, 6%, samt økende inflasjon (oppe i 2,2% nå). Konklusjonen er likevel at Gjedrem kommer til å sette ned renta med 0,75%. Er det en trykkfeil? Vet ikke helt tidshorisonten på den spådommen, men i år blir det i alle fall ikke. Denne bloggen tipper renta går opp ytterligere 0,25% før 2008 er omme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *