Tur til Troyes og omegn

Pinsehelga har vi vært en tur til regionen rundt Troyes sør-øst for Paris. Første stopp var en kort picnic ved slottet Vaux le Vicomte . Ryktene skal ha det til at det var dette slottet Luis XIV hadde som utgangspunkt for å bygge Versailles. Legenden er den unge kong Luis XIV følte seg truet av slottets byggherre, Nicolas Fouquet, og at han aldri helt klarte å matche Vaux le Vicomte med slottet i Versailles.

Gatelangs i Troyes Vårt neste stopp var i middelalderbyen Provins. Vi gikk dessverre glipp av spillene med riddere til hest, men fikk med oss usedvanlig dårlig service på stedets creperie. Middelaldersk service.

Siste stopp var i gamlebyen i Troyes. Her har de brukt mye tid på å restaurere alle gamle bygninger, som i hovedsak er bygget med bæreverk av tre. Og mange av dem ser faretruende skjeve ut. Katedralen er som vanlig den mest imponerende bygningen, men også byens andre dusin kirker er verdt et besøk. I middelalderen var det visstnok over 200 kirker her.

På turen hjem kjørte vi langs Seinen helt inn til Paris. Det tok litt lenger tid enn motorveien, men var et fint avbrekk til de uendelige jordene som denne regionen stort sett består av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *