Lavinnskudd og fellesgjeld

Dampsaga borettslag på Lillehammer ser ut til å være det første lavinnskuddsborettslaget som går mot konkurs. Bare forhandlinger med Fokus Bank ser ut til å kunne redde Dampsaga fra skifteretten. Det som slår meg er at i omtalen av disse leilighetene, og hvorfor ingen vil ha dem, gis det to grunner. For det første at det er lavinnskudd, og for det andre at det er borettslag. Dette skyr visstnok folk for tiden på grunn av den negative medieomtalen.

Såvidt jeg kan se er det kun èn grunn til at disse leilighetene ikke selges for tiden: Pris. Leiligheten i Dampsaga som omtales i artikkelen og ligger ute på finn.no, har innskudd på kr 660.000 og fellesgjeld på kr 2.405.059, altså en pris på kr 3.065.059. For 90 kvm. I Lillehammer. Rett på andre siden av Vingnesbrua ligger det en relativ ny leilighet ute på finn.no på 93 kvm. Med prisantydning 1.530.000. Altså halv pris for å krysse brua. Selv med dagens bensinpriser burde det la seg forsvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *