Køprising i kollektivtrafikken


Det er selvsagt ikke bare bilistene som burde betale køpriser om de velger å lage kø for andre ved å kjøre i rushtiden. Det samme gjelder de som reiser kollektivt. Kapasiteten i kollektivtrafikken i rushtiden er nærmest sprengt, og det er fryktelig dyrt å bygge ut kapasiteten. For eksempel 10 milliard for en ny t-banetunnel gjennom Oslo sentrum.

En liten del av løsningen på kapasitetsproblemene er å innføre køprising. Det vil altså si at de som reiser på de mest populære tidspunktene må betale en høyere billettpris. Leder i Oslos samferdselskomité Marianne Borgen fra SV mener man må vurdere å øke billettprisene for å finansiere utbyggingen. Men hun sier til Aftenposten:

I utgangspunktet mener vi at kollektivprisene er høye nok, men vi må snu alle stener nå. Samtidig må tilbudet styrkes. Min T-banelinje er stappfull, og da kan du ikke svare med å øke prisene.

Dette er jo akkurat det motsatte av hva en økonom ville sagt. Hennes T-banelinje er stappfull. Dermed må prisene økes! Det vil si å øke prisene i de tidsrommene hvor T-banelinjene, bussene og trikkene er stappfulle, slik at enkelte velger å reise til litt andre tider. Og man får inn mer penger til å øke kapasiteten, eller å senke prisene til andre tidspunkt.

I London har de gjort dette i lang tid ved at det er dyrere å reise før kl 09:30 på hverdager. En billett fra for eksempel Heathrow (sone 6) inn til sentrum (sone 1) koster GBP4,80 tidlig på morgenen, og GBP2,90 for de som reiser etter at rushet er over. Og nå foreslår liberaldemokratenes borgermesterkandidat Brian Paddick å innføre en lavere pris også for de som reiser før rushet, i perioden før kl 07:00.

2 Comments
  1. Pingback: Køprising i rushtrafikken #2 | Tankeløse plukk

  2. Pingback: Økonomer som astrologer | Tankeløse plukk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *