Roland Garros og French Open 2009

Da var endelig French Open 2009 på Roland Garros i gang. Dette er jo et av to store sportslige høydepunkt her i Paris, med innspurten i Frankrike rundt som det andre. I herrenes turnering er jo, som vanlig, Nadal den store favoritten. Han ble imidlertid nylig slått av Federer på grus, og også Djokovic har vist faretruende bra form på grus sålangt. Djokovic er kun slått av Nadal sålangt på fire turneringen i år, og i Madrid måtte spanjolen ha to tie-break for å vinne etter at Djokovic hadde tatt første sett. Djokovic har havnet i samme kvartfinalepulje som Argentineren Del Potro, og i semi-finalen venter eventuelt Federer, så det kan bli en hard vei frem til finalen. Nadal er verdens beste tennisspiller om dagen, og har også vært heldig med oppsettet. Alt ligger til rette for en ny finalen for Spanjolen, og antakelig det femte strake åpne franske mesterskapet. Han vil i så fall bli den første til å klare den bragden, og bare mangle en tittel på å tangere Borgs seks.

Som en service til meg selv har jeg lagt inn Roland Garros’ egen widget i kolonnen til høyre. Det blir begrenset hva man får sett av tennis når de spiller på dagtid, men da kan man i alle fall følge med på resultatene.

jeu, set, match

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *