Oppsummering av 2011 på Tankeløse Plukk

dispuation

Tradisjonen tro ser vi litt tilbake på året som gikk her på bloggen, nå som vi er i januar. For de som synes det er interessant med litt statistikk har WordPress i år generert en fin kvantitativ oppsummering av bloggåret. Der fremkommer det at vi hadde rundt 38.000 besøkende i løpet av året, altså over 100 per dag. Den suverent mest leste posten var om noe så sært som pendlerfradraget. Grunnen var at den ble plukket opp av vg.no og plasser på forsida under “Lesernes VG”.

Det mest lærerike for meg dette året var vår gjennomgang av de 20 beste artiklene som er publisert i American Economic Reviews 100-årige historie. Der fikk jeg god hjelp av Ole Røgeberg og Hans Olav Melberg. Og jeg må innrømme, at selv med lang økonomiutdannelse, var det en stor andel av stoffet som var nytt for meg. I tillegg var det fint å friske opp gamle klassikere som man kanskje ikke hadde lest så nøye tidligere.

Det viktigste temaet på bloggen i 2011 har nok vært boligmarkedet. Ole Røgeberg skrev en god oppsummering om hvorfor vi har en boligboble i Norge i dag, og vi debatterte vårt syn i Aftenposten. Ikke alle var enige i vår diagnose. Også i det nye året har jo boligprisene vært mye diskutert. Vi får se hvordan det går. Vi er i alle fall leietakere en stund til.

Det viktigste for meg i 2011 har dog foregått utenfor bloggen. Det har vært store forandringer, og alt til det bedre. 2011 har rett og slett vært et strålende år for meg personlig. For det første forsvarte jeg min doktorgrad 15. august i år, og har dermed oppnådd tittelen PhD. For det andre begynte jeg i en ny og spennende jobb 29. august. Og for det tredje er jeg flyttet “hjem” til Oslo med familien min.

Jeg må si jeg gleder meg til å se hva 2012 kan bringe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *