Mer videodømming

Det måtte vel skje. Nok en åttedelsfinale avgjort av en dommerfeil. Denne gangen av den forståelige sorten. David Villa var ikke mye offside. Faktisk bare 22cm i følge denne 3D grafikken. Man ser også at linjedommeren er feilplassert og dermed ikke kan se om Villa er offside eller ikke.

Men grunnen til at dette er ekstra fortvilende er det som skjedde i etterkant. Under hele VM sålangt har vi etter hvert mål, såvidt jeg har fått med meg, fått sett målet i reprise fra siden hvor de har stoppet bildet i det den siste pasningen ble spilt og man la på en offsidelinje slik at man enkelt kunne se om spilleren er on- eller offside. Dette var en glimrende nyvinning. TV-produksjonen generelt har vært strålende under dette mesterskapet.

Dette er nå endret. Reprisen på Villas mål ble ikke stoppet i det hælsparket fra Xavi kom så man enkelt kunne se hvorvidt Villa var offside eller ikke. Så min optimisme fra i går om at Blatter endelig hadde tatt steget inn i det tjueførste århundre viste seg å være malplassert. Hans løsning på de mange, store og avgjørende dommertabbene er å forsøke å tie dem ihjel. Ved at repriser inne på stadion nærmest er blitt forbudt, ved å ikke nevne feilene i sine egne kampreferat, og altså ved å ødelegge den fine TV-produksjonen.

Forøvrig er jeg helt enig med USAs manager Bob Bradley i at video må brukes til å straffe de som filmer. Spesielt de som filmer for å få motstandere utvist. Dette er jo en åpenbar bruk av video som ikke påvirker spillets gang. Dette har blitt brukt, om litt halvhjertet, så det skulle ikke være noen prinsipielle problemer hos FIFA.

Jaja, det er vel bare å gratulere alle de som er på Blatters lag i denne kampen. Dere vinner igjen. Heldigvis begynner Tour de France om et par dager. FIFA har jo klart å få rittet til å se ut som et skinnende eksempel på en ærlig idrettskonkurranse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *