Rike amerikanere misligholder boliglån


David Streitfeld hos New York Times har gått gjennom statistikken fra CoreLogic, som følger det amerikanske boligmarkedet. Og han finner at låntagere med lån som er større enn USD1 million misligholder lånene oftere enn låntagere med mindre lån.

Whether it is their residence, a second home or a house bought as an investment, the rich have stopped paying the mortgage at a rate that greatly exceeds the rest of the population.

Det interessante er at dette er lån som de statsgaranterte husbankene Fannie og Freddie ikke har adgang til å kjøpe. De er såkalt ‘Jumbo’ som henspiller på at det er for store for de statlige ordningene. Så kanskje var det ikke bare de statsgaranterte husbankene og de fattige svarte som forårsaket finanskrisen likevel da?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *