Manchester Uniteds finanser


Etter helgens noe omtalte brassespark på Old Trafford, og Chelseas heldige poeng mot Fulham i går, er det i realiteten bare Arsenal som kan frata Manchester United ligagull nummer 19. I den forbindelse tenkte jeg det passet det å kommentere en nyhet fra Bloomberg.

For et år siden kommenterte jeg medienes omtale om den økende krisen i Manchester United. Bakgrunnen var at Manchester United gjennomførte en refinansiering hvor de utstedte obligasjoner for å betale tilbake lite fleksible banklån. Jeg påpekte at uansett hvor jeg lette, på banen, i regnskapet eller i balansen, kunne jeg slett ikke finne noe krise.

Mange var skeptiske til obligasjonene som ble utstedt, og mente de var alt for dyre. Så det er jo interessant å se hvordan det går sålangt. Obligasjonene ble utstedt til £98 per stykk, med pålydene £100 og 8,75 prosent kupongrente, betalt halvårlig. Altså betalte man £98 for å kjøpe dem, og får £100 igjen når lånet skal betales tilbake i 2017. I tillegg får man en rente på 8,75 prosent av pålydende hvert år, altså £8,75, som betales med £4,375 to ganger i året (se andersred for utfyllende detaljer).

melder Bloomberg:

Manchester United’s 250 million pounds ($400 million) of 8.75 percent notes due 2017 were at 111.44 pence in the pound …

Så obligasjonene man betalte £98 for for et år siden, er nå verdt £111,44. I tillegg har man fått to rentebetalinger på tilsammen £8,75. Noe som gir en avkastning på 22,6 prosent på litt over ett år. Det kan man jo si er hyggelig. Som jeg sa for et år siden, får håpe krisen i Manchester United fortsetter å øke i samme tempo en stund til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *