Økonomifagets 20 viktigste bidrag


Det mest prestisjetunge tidsskriftet innen økonomifaget er American Economic Review – AER. De feirer i år 100 år, og har i den forbindelse kåret de 20 viktigste bidragene de har publisert siden starten i 1911.

Serien ble kommentert i The Economist, og forfatteren blogget også om 11 ting han lærte i arbeidet med kommentaren.

Som økonom har jeg vært borti de fleste av artiklene i kåringen. Men man må vel innrømme at man ikke har lest originalversjonene av alle like godt. Så jeg tenkte det hadde vært interesant å friske opp litt. Som en service, først og fremst til meg selv, kommer jeg i tiden fremover å lese de 20 bidragene og skrive et kort sammendrag av hver artikkel som jeg publiserer på bloggen. Ambisjonen er å forklare hva ideene bak artiklene er, og ikke en teknisk diskusjon av hver artikkel.

Ole Røgeberg, som tidligere har bidratt her på bloggen, synes også dette hørtes morsomt ut, så jeg har fått med meg ham og Hans Olav Melberg til å bidra til serien.

Målet er å poste ett bidrag, kronologisk, hver mandag fremover. Første bidrag blir fra Hans Olav som vil forklare oss hva Charles W. Cobb og Paul H. Douglas gjorde i 1928 for å fortjene plassen på lista.

Jeg har samlet hele lista her, og lenke til artiklene finner du hos AER. Hele serien her på bloggen blir å finne under stikkordet ‘AER20‘.

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *