Vei- og køprising

Denne filmen fra Streetfilms forklarer veldig godt hvorfor vi bør innføre køprising i for eksempel Oslo. Biler tar mye plass på veien, og plass er veldig verdifullt i store byer. Dermed bør de som vil ta opp stor plass, betale for det.

Køprising vil jo også bety at man kan slutte å bygge idiotiske trafikkfeller som det nye Carl Berner-krysset for å begrense biltrafikken. I stedet for dyre fysiske hindringer, får man riktig prising og inntekter man kan bruke til bedre veier, sykkelveier, gågater og kollektivtrafikk. Bilistene kommer seg raskere og tryggere frem, andre trafikanter får bedre plass og bedre tilbud, og mydighetene får inntekter. Altså en vinn-vinn-vinn.

Men, det er jo klart, når til og med lederen i vanligvis markedsorienterte Høyre nekter å bruke markedsmekanismen for å fordele plass på veien, da blir det kø-prinsippet som gjelder.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *