Hvordan lære matematikk

Jeg snublet over denne videoen fra Dan Meyer, en amerikansk ungdomsskolelærer som har noen gode ideer om hvordan vi må gå fra å gi elevene regneoppgaver, til å gi dem enkle spørsmål og la dem selv finne ut hvordan de skal formulere oppgaven. Videoen er verdt 11 minutter:
[ted id=855]
Dan Meyer har også vært gjest hos CNN og har en blogg som er vel verdt å lese. Blant annet om hvordan han evaluerer elevene. Jeg tror mange som underviser i matematiske fag, også på høyere nivå enn ungdomsskolen, kan ha mye å lære av Meyers filosofi. For eksempel vi som underviser i finans på høyskolenivå.

Og lurer du på hvorfor det er lurt å følge med i mattematematikk-timene? Her deler Espen 1112 gode grunner med oss.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *