Tour de France 2011

Le Tour 2011


Så var le Tour 2011 godt i gang. I alle fall for Thor Hushovd som har kapret den gule ledertrøya. Skal bli spennende å se om han gjør et seriøst forsøk på å kapre poengtrøya for tredje gang, eller om han nøyer seg med å være hjelperytter for Tyler Farrar.

For de som synes det blir litt lite med 6 timers sending hver dag tenkte jeg jeg skulle anbefale noen utenomsportslige høydepunkter jeg liker godt.

Først den offisielle turistguiden som arrangøren har produsert. Den ligger på nettet og man kan lese litt om regionene og byene de besøker.

Dernest slår Olav Torvund til igjen med oppfølging av braksuksessen fra i fjor, nemlig le vins du Tour de France 2011. Her lærer man masse om gode drikker (ikke bare vin), og litt generelt om områdene man sykler gjennom. Olav disket også opp med I vini del Giro d’Italia 2011. Skuffende nok, dog, ingen serie om Hurtigruten 2011.

Til slutt er det jo morsomt å følge Finn-Erik og Nils reise gjennom Frankrike rundt-løypa. Som her når de er på gourmetrestaurant i Bretagne. For de som ikke får inn norsk TV2, er det jo en veldig god service at de legger klippene ut på sin Vimeo-side. Vi håper de fortsetter med det.

Tour de France 2011 – The Restaurant from Finn-Erik & Nils on Vimeo.God Tour.

Leave a Reply